♡ Sarapsvardag ♡

Äppelrutor med vaniljsås

Det har varit en väldigt produktiv helg och jag har hunnit med en hel del.
Dessutom kommer vi få oss en extra dag då dagis har planteringsdag i morgon.

Idag bakade jag en härlig äppelkaka med ljuvlig vaniljsås till.
Kakan gjordes på nyplockade äpplen direkt från trädet.
Det känns mer och mer som om hösten närmar sig speciellt när man börjar baka med just äpplen som just nu är mogna direkt från äppelträden.

Detta behöver du för äppelkakan

4 äpplen
0,5 dl strösocker
1 msk kanel

Till kakan:

175 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en stor ugnsform på cirka 25×30 cm med bakplåtspapper.

2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda socker & kanel och vänd äppelklyftorna i blandningen.

3. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Vispa i äggen och mjölken.

4. Blanda vetemjöl med bakpulvret och blanda sedan ner i smeten.

5. Häll smeten i formen och fördela äppelklyftorna över hela.

6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30-35 minuter. Känn med en sticka i mitten som ska komma ur ren.

7. Låt kakan svalna något innan du skär upp den i rutor.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats