♡ Sarapsvardag ♡

Äppelsmulpaj

Igår kväll slängde jag ihop en supergod äppelsmulpaj. Den blev riktigt god och den är även enkel att göra.

Detta behöver du

Fyllningen

• Äpplen
• 1/2 citron (citronsaften)
• 0,75 dl socker (jag hade ca 0,5 dl)
• 1 tsk kanel (jag la på lite mer)

Smuldegen

• 3 dl vetemjöl
• 1,5 dl socker
• 125 g margarin

Så här gör du

Skala och skär äpplena i bitar. Lägg äpplena i en smord pajform.
Pressa saften från citronen över äpplena och strö på socker & kanel.
Blanda alla ingredienser till smuldegen i en bunke till en smulig deg.
Strö sedan smuldegen ovanpå äppelbitarna i formen.

In i ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter.

Tips! Vispa upp lite vaniljsås att ha till äppelsmulpajen. Det bli godare med sås till och vaniljsåsen blir fluffigare att äta.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats